Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Robogeisha....

ο,τι και να πω ειναι λιγο....

ο ιαπωνικος κινηματογραφος σε ολο του το μεγαλειο....

ελπιζω να το βρω καπου να το δω...

φαινεται πολυ καλοφτιαγμενο το τρεηλερ για να ειναι ψευτικο....χμμμ

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

γεματο ΣΚ!

πω πω τι ωραιο ΣΚ που ηταν!
ταινιες, βολτες, παρτυ, εκδρομη, φαϊ απ῾ολα!!

το σαββατο ειδαμε την ταινια Dr. Parnassus Imaginarium (ή καπως ετσι)
ειχε μερικα αστεια σκηνικα....εγω γελασα με την καρδια μου, αλλα κανενας αλλος! χοχοχο
το ιδιο ειχε συμβει και στο wicked. ο Ken ειπε πως ισως στην ευρωπη αντιλαμβανομαστε διαφορετικα τι ειναι το χιουμορ, ή οτι οι ιαπωνες δεν γελανε τοσο ευκολα. η αλλη εκδοχη ειναι εγω να ειμαι χαζοχαρουμενος (που ειναι μια πιθανοτητα μιας και στην ελλαδα στο σινεμα αρκετα συχνα γελαω μονο εγω....). παντως να την δειτε την ταινια πολυ ενδιαφερουσα, αν και περιμενα περισσοτερα!

μετα την ταινια πηγαμε στο παρτυ μιας φιλης κινεζας που ειχε τα γενεθλια της. φαγια πολλα, κρασια, φανταστικη βιετναμεζα εξω καρδια! το περιμενα πιο φανκι και ντανς αλλα τελικα ηταν πιο πολυ chat-dinner-party (οπως ειπε ο κεν).

την κυριακη πηγαμε μινι εκδρομη στο Κομπε (η πολη που την ειχε χτυπησει ο σεισμος το 1995 με χιλιαδες νεκρους). ειχα πεθυμησει να δω την θαλασσα....ζωντας στην καλαματα και στην θεσσαλονικη τοσα χρονια ειχα απεριοριστη προσβαση στην θαλασσα καθημερινα και τωρα μου εχει λειψει :( αλλα οκ την πειρα την δοση μου! καναμε βολτα
στο λιμανι και ανεβηκαμε και σε ενα κιτς ῾μυλο῾.

γυρισαμε πηγαμε γυμναστηριο. το βραδυ ειχε καλεσει τον κολλητο του στο σπιτι για να φαμε ολοι μαζι. φτιαξανε σουκιγιακι. παρα πολυ νοστιμο!!! βεβαια η αηδια ηταν οτι αυτοι ετρωγαν τα κρεατα και τα λαχανικα βουτωντας τα σε ωμο αυγο. οκ οχι τοσο αηδια το δοκιμασα και εγω, πολυ ουδετερη γευση.

κρασι κρασι κρασι κρασι (και η συναυλια της μαντονα στο ντιβ
ιντι)
σημερα το κεφαλι κουδουνι.....

αντε και καλη μας εβδομαδα!!!

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Gagagagagagagaga

γιουπι!!! μετα απο τρεις αποτυχημενες προσπαθειες εχτες καταφεραμε να αγορασουμε δυο εισητηρια για την Lady Gaga!! ερχεται στην Ιαπωνια τον Απριλιο και ειπα να μην χασω την ευκαρια χοχοχο

γκα γκα ου λα λα

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

το κουναβι του κεν

ξεκοληστε δεν ειναι αυτο που σκεφτηκε το βρωμικο μυαλο σας!!!
δειτε το βιντεο!



μα καλα κουναβι!!!!
το λενε Qchan

παρατηρηστε πως αρπαζει το τυρι και τρεχει πισω απο τον καναπε υπουλα υπουλα για να μην του το φαει κανεις!!! δεν εχω ξαναδει πιο υπουλο τρεξιμο!!

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

WICKED!

το σαββατο που μας περασε, πηγαμε με τον Κεν (και τον πρωην του...καλα τι επιπεδο τι πολιτισμος!! βεβαια ο πρωην ειναι πρωην πριν απο 10 χρονια) να δουμε το ενα μιουζικαλ του Broadway που το εφεραν στην ιαπωνια. Wicked!
Τα μελη του θιασου ηταν ολοι ιαπωνες, οποτε το εργο στα ιαπωνικα!
Ηταν η δευτερη φορα που εβλεπα μιουζικαλ. Πρωτη φορα το φαντασμα της οπερας στο λονδινο.
Παπα πολυ καλο!!! Υπερθεαμα! Φοβερο το σκηνικο, τα κοστουμια, τα τραγουδια ολα ολα ολα῎
Ευα να πηγαινεις σε μιουζικαλ στο λονδινο να παιρνεις ιδεες για κοστουμια!! ολα τα λεφτα!
Η ιστορια του Wicked ειναι το prequel του μαγου του οζ.

Βασικα αυτο που θελω να πω για το Wicked ειναι οτι καταφερα να παρακολουθησω μια παρασταση 3 ωρων στα ιαπωνικα και να πιανω τον εαυτο μου να καταλαβαινει 80% του εργου. Ενιωσα οτι μπορω να ζησω την ιαπωνια οπως ενας ιαπωνας. να κανω πραγματα που κανουν ολοι. Τι θελω να πω.... συγκρινα την κατασταση στην ιαπωνια και την κατασταση στην ισπανια.
Σκεφτηκα οτι στην ισπανια δεν θα πηγαινα να δω ενα μιουζικαλ ή ενα θεατρο ή κατι τετοιο γιατι δεν ηξερα τοσο καλα την γλωσσα. Οποτε επρεπε να περιοριστω σε ενα επιπεδο τουριστα.

Στην ιαπωνια αυτο αλλαξε και πολυ χαιρομαι!

Αν τυχει και πατε καπου που παιζεται το Wicked να πατε να το δειτε, αξιζει!

οι νεοι φιλοι.

οι φιλοι μου προερχονται 95% απο την εστια. στην εστια μενουν οι φοιτητες που εχουν ερθει απο αλλες χωρες για να σπουδασουν στην ιαπωνια.
ας δουμε τωρα την καταγωγη των φιλων μου:
ταϋλανδη, αγγλια, ουγγαρια, μαροκο, φιλιπινες, κινα, κορεα, μογγολια (ισως και αλλες αλλα ας μην πλατιασω)

ακολουθουν σνομπ σχολια (ρεαλιστικα ομως).
χωρες οπως η ταϋλανδη, οι φιλιπινες, η κινα κτλ κτλ κτλ δεν ειναι αρκετα πλουσιες ετσι εστω να μπορεσουν να παραγουν ατομα τα οποια θα μου κεντρισουν το ενδιαφερον.
τι θελω να πω! δεν θελω να πω οτι στην ελλαδα οι φιλοι μου ειναι πλουσιοι, καμια σχεση. αλλα μαζι με τα λεφτα και το ανεβασμενο επιπεδο ζωης αλλαζει και ο τροπος ζωης των ανθρωπων.
αναλυση: η φιλη μου απο την ταϋλανδη εκανε σχεση πρωτη φορα εδω στα 25 της επειδη στην ταϋλανδη να κανει σχεση ηταν τουλαχιστον εξωπραγματικο. επρεπε να της βρουνε οι γονεις της καποιον. ή κατι τετοιο...ηταν μεγαλο το σοκ και δεν συγκρατησα ολα οσα μου ειπε.
η φιλη μου απο τις φιλιπινες: ενω ο αδερφος μου εμενε στην εστια στο πανεπιστημιο εγω εμενα στο σπιτι με τους γονεις μου γιατι δεν με εμπιστευνταν αρκετα να μεινω στην εστια. επισης ειχα δωσει ορκο στον παππου μου οτι δεν θα κανω σχεση μεχρι να τελειωσω το πανεπιστημιο γιατι φοβοταν οτι θα μεινω εγκυος και θα αφησω το πανεπιστημιο.
τωρα ειναι 29 χρονων και παιζει να ειναι παρθενα.
και προς θεου δεν με νοιαζει να μεινουν παρθενες σε ολη τους την ζωη. οι λογοι πισω απο την παρθενοσυνη τους ηταν το σοκ!

καταλαβατε πιστευω.... ρε εχετε φρικαρει και εσεις οπως και εγω;;; ναι το 2010 συμβαινουν αυτα!

παμε τωρα στην ευρωπη. ουγγαρια, (βαζω και το μαροκο εδω)

ουγγαρια: η Τουντε αν και ειναι μες την καλη χαρα παντα και τα λεμε ολα και με νοιαζεται κτλ κτλ κτλ. μου αρχιζει τα εξης μερικες φορες: θελω να κανω παιδια μεχρι τα 28 γιαυτο πρεπει να παντρευτω μεχρι την ταδε ηλικια που σημαινει οτι πρεπει να γνωρισω καποιον μεχρι την ταδε ηλικια. καταλαβαινω οτι ειναι απολυτα φυσιολογικα ολα αυτα για μια γυναικα αλλα μου ακουγονται καπως μικροαστικα....
μαροκο: ισως η πιο αγαπημενη φιλη μαζι με την ουγγριδα. η Χουντα. καλη χρυση κοπελα, εξω καρδια χαμογελαστη...αλλα...ειναι μουσουλμανα. καμια σχεση με φανατικη, καθε αλλο. ειναι πολυ ανοιχτομυαλη αλλα: δεν τρωει χοιρινο και δεν πινει αλκοολ! που σημαινει οτι για να βγουμε μαζι εξω να παμε να φαμε ή να διασκεδασουμε ειναι παρα πολυ δυσκολο!!!


ισως να μην τους εχω δωσει αρκετο χρονο ακομα γιατι ειμαι με τον κεν ολη την ωρα!

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ιαπωνικα περίεργα 1


1. οι ιάπωνες μιας και δεν εχουν επαφή με τις ευρωπαϊκές γλώσσες διαβάζουν τις μάρκες με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο:
lacoste = Ρακόστε!!!!

2. τις προάλλες περιμέναμε ένα τρένο στο σταθμό. ξαφνικά αρχίζει μια ανακοίνωση απο το μεγάφωνο: σας ενημερωνουμε οτι το τρενο θα καθυστερησει λογω αυτοκτονιας στις γραμμες του τρενου.
εγω έπιασα την λεξη καθυστερηση και αυτοκτονια.... κοιταξα γυρω μου καμια αντιδραση...
σκεφτηκα οτι θα εχουν συνηθισει πλεον οι ανθρωποι και δεν π
ολυσκοτιζονται πλεον
- πωωω ποιος να αυτοκτονησε σημερα.... αντε και εχουμε να παμε στην δουλεια μας!!
χεχε
ο κεν κοιταξε τα νεα απο το κινητο του και ειδαμε οτι ηταν μια γυναικα γυρω στα 40. ακομα δεν ειχαν εξακριβωσει την ταυτοτητα της ουτε τον λογω για τον οποιο αυτοκτονησε.


3.
η μια χειροτερη απο την αλλη..... ειδικα η ξανθια καμια αισθηση του ρυθμου!!!
ισως ανεβασω βιντεο!

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

one room disco

δεν ξερω κατα ποσο θα σας αρεσει το τραγουδι.
αλλα το βιντεο ειναι μοναδικο νομιζω δεν εχω ξαναδει κατι τετοιο!




ιαπωνική γιουροβίζιον;;;

φωτο απο το σοου της παραμονης της πρωτοχρονιας.
για αλλη μια φορα αφηνω τις φωτο να μιλησουν απο μονες τους....
αυτἠ λοιπον ειναι μια παλια τραγουδιστρια που καθε χρονο σε αυτο το σοου εχει εναν ατυπο ανταγωνισμο με μια αλλη τραγουδιστρια (βασικα η αλλη ειναι αντρας που ντυνεται γυναικα)
για το ποια θα εχει το πιο εντυπωσιακο φορεμα....
φετος το ῾φορεμα῾ της ζυγιζε 3 τονους και ειναι ολο αυτο το τεραστιο κατασκευασμα που ουσιαστικα ειναι η ιδια σε μεγενθυση....
το φορεμα της αλλης μπροστα σε αυτο το υπερμεγαλειο δεν αξιζει καν αναφορα.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...