Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Golden Week

οι ιαπωνες δουλευουν ολο το χρονο σαν τα σκυλια (οκ περιπου). εχουν δυο περιοδους διακοπων. μια το καλοκαιρι και μια τωρα την ανοιξη.
εχουν 4 εθνικες εορτες που βρισκονται σε μικρη αποσταση μεταξυ τους και εδω και πολυ καιρο εχουν θεσπισει αυτο το διαστημα ως μια εβδομαδα διακοπων.

29 Απριλιου : τα γενεθλια του Αυτοκράτορα
3 Μαϊου: Ημερα του Συνταγματος
4 Μαϊου: Ημερα του Πράσινου (γιατι αγαπαμε την φυση εδω στην ιαπωνια!)
5 Μαϊου: Ημερα των παιδιων και ειδικοτερο των αγοριων.

(Α! παρενθεση. 3/3 ειναι η μερα των κοριτσιων...5/5 η ημερα των αγοριων.... οποτε ανεπισημα... 4/4 ειναι η μερα ?  χεχεχε)

οποτε σε αυτο το διαστημα ολοι ξεχυνονται στους δρομους, σε αεροδρομια και λιμανια για να ταξιδεψουν.

εμεις αποφασισαμε να παμε Τοκυο! γιαχουουουουουου!!
Τοκυο, 5 χρονια μετα! Αυτη τη φορα θελω να κανω σιγουρα καποια πραγματα που δεν ειχα μπορεσει την προηγουμενη φορα.  Φευγουμε σημερα το βραδυ και γυρναμε την Τριτη το πρωι!

φωτο και εντυπωσεις την Τεταρτη :)

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

παπας; γιατι οχι!

σημερα ελαβα ενα ενημερωτικο email για δουλειες στην ευρυτερη περιοχη.
τα ταξιδια που πρεπει να γινουν ειναι πολλα γιαυτο και ψαχνω για εξτρα εισοδημα!

ηξερα οτι η συγκεκριμενη δουλεια υπηρχε στην ιαπωνια αλλα ηρθε το σημερινο email για να το επιβεβαιωσει.
η πιο σουρεαλιστικη δουλεια ολου του κοσμου

ναι λοιπον, αν εισαι ξενος πανω απο 33 χρονων τοτε μπορεις να δουλεψεις ως παπας που παντρευει ζευγαρια στην ιαπωνια! δεν εχει σημασια αν εισαι κανονικος παπας, σε εκπαιδευουν αυτοι! φοβερο;;;!! δουλευεις σαββατοκυριακα και αργιες και παιρνεις 2.000~3.000 ευρω!

οι ιαπωνες μεσα σε ολα τα προϊοντα που εισαγουν απο την ευρωπη, εισηγαγαν και τον χριστιανικο γαμο! οποτε παντρευονται σε αντιγραφα εκκλησιων, φορωντας νυφικα-τουρτες κτλ κτλ κτλ! οποτε σου λεει, δεν μπορει να μας παντρεψει ιαπωνας σε ολο αυτο το ξενοφερτο πραγμα, πρεπει να εχουμε ξενο παπα!! σουρεαλισμος;;;

το μουσι το εχω, ιαπωνικα μιλαω, χριστιανος γραφει το διαβατηριο....καταραμενη ηλικια! δεν μπορω να κανω αιτηση....σε μερικα χρονια χοχοχο

σκεφτομουν τα ανυποψιαστα ζευγαρια που θα τους παντρευε αθεος παπας, που κανει τα παντα για τα λεφτα!

καλα, αν κατσει ευκαιρια στο μελλον ανετα το κανω, και χωρις τυψεις!


για περισσοτερες πληροφοριες: 

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

οι γιατροι μου.

πρεπει να ειχα αναφερει σε καποιο προηγουμενο ποστ οτι μαθαινω αγγλικα σε κατι γιατρους στο πανεπιστημιο.

ειναι γυρω στους 6 και ισως γινουν 8.
το μαθημα ειναι κυριως συνομιλια, διοτι ενω καταλαβαινουν αν διαβασουν ενα κειμενο δεν εχουν εξασκηθει στο να μιλανε.
αυτο που μου κανει φοβερη εντυπωση ειναι το με ποση ανεση μιλανε για τα προσωπικα τους ο,τι ερωτηση και αν προκυψει.
ειτε ειναι τα ασχημα οικονομικα τους, ειτε η κακη σχεση με τον πατερα τους, ...ας κανω μια ενδεικτικη λιστα.

1) με τον πατερα μου εχω να μιλησω χρονια γιατι χωρισαν με την μητερα μου και κοψαμε επικοινωνια
2) οταν σπουδαζα εκανα διαφορες δουλειες, η αγαπημενη μου ηταν οταν δουλευα στα mcdonalds
3)ο πατερας μου ειναι υδραυλικος και δεν ειχαμε πολλα λεφτα οταν ημουν μικρος
4) στο σπιτι που μενω τωρα δεν εχει μπανιο, γιατι ουσιαστικα ο χωρος αυτος δεν προοριζοταν για σπιτι, και καθε πρωι πηγαινω στο σπιτι της πεθερας μου να κανω ντουζ

αυτο που θελω να πω ειναι οτι με ξερουν ελαχιστα παρολαυτα ειναι απιστευτα ειλικρινεις και χωρις ιχνος κομπλεξ. δεν ξερω αν αυτα τα λενε και μεταξυ τους ή βρηκαν εμενα τον ξενο για να κανουν ψυχοθεραπεια παραλληλα με το μαθημα αγγλικων, αλλα εμενα με εχουν κερδισει.

πολυ καλος τροπος να βγαζω λεφτα αλλα και να μαθαινω καλυτερα τους ιαπωνες!

υ.γ. σε επομενο ποστ περισσοτερο κουτσομπολιο χαχαχα

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

25

την δευτερα ηταν τα γενεθλια μου.

μπορει να ηταν η μερα των γενεθλιων μου αλλα ηταν μια ακομα μερα πανεπιστημιο και τρεξιμο. δεν με χαλασε βεβαια αυτο γιατι ειχαμε γιορτασει αρκετα το σαββατο.
lunch στο Hilton με 8 φιλους (ειχε μπουφε με επιδορπια.... θα μπορουσα να πεθανω εκει επανω)
και στην συνεχεια μπαρμπεκιου στο σπιτι δυο ισπανων με πολυ κοσμο.

τα πρωτα μου γενεθλια εκτος ελλαδας, και οπως φαινεται θα ηταν τα πρωτα απο μια σειρα γενεθλιων μακρυα απο την Ελλαδα....και δεν νομιζω οτι αυτο θα με πειραξει καθολου. δεν θελω να λεω μεγαλες κουβεντες αλλα ισως για μενα η Ελλαδα να εχει τελειωσει, τουλαχιστον τα επομενα χρονια.

εγινα λοιπον 25. αν εμπιστευτω αυτον τον πινακα τοτε πανω κατω εχω ζησει το 1/3 της ζωης μου! ....πωωωω πολυ ειναι! εμπρος λοιπον να κανουμε τα επομενα 2/3 φαντασμαγορικα!

βασικος στοχος....πρεπει να σταματησω να τρωω τα νυχια μου! αν ξερει κανεις κανενα μαγικο να μου το πει παρακαλω.

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Gaga in Osaka




ga ga ga ga ga ga ga ga ga ga

εφτασε η μεγαλη στιγμη! εχτες το βραδυ πηγαμε στην συναυλια της Γκαγκα.
εξω απο το σταδιο που εγινε η συναυλια πολλες κοπελες σαν σωστες γιαπωνεζες ειχαν ντυθει σαν την Γκαγκα.... μου εκλεψε την καρδια που ειχε τυλιξει κουτακια redbull στα μαλλια της σαν ρολεϋ. θριαμβος! καλα ηταν αμετρητες λεμε!! μπραβο στις γιαπωνεζες!
α ηταν και ενα τελειο ζευγαρι ντυμενο...χμμ ας πουμε ναυτες αλλα καπως σουρελιστικο.

το σταδιο ηταν σχεδον γεματο, λιγες θεσεις αδειες.
το προγραμμα ανοιξαν (...σαν μπουζουκια ακουγεται....) οι  Semi Precious Weapons συγκροτημα απο την Νεα Ϋορκη. τα τραγουδια τους δεν ηταν τοσο συγκλονιστικα οσο το show τους.  (πρεπει στο μελλον να μετακομοισω στην νεα ϋορκη...) αλλα τα καταφεραν και μας ανεβασαν πριν βγει η γκαγκα. υποτιθεται οτι ξεκινησαν τις εμφανισεις τους μαζι στην Νεα Υορκη.  Στο τελος πεταξαν ενα tshirt στο πληθος που ελεγε: i can't pay my rent but i am fucking gorgeous. κριμα δεν το επιασα!

του ρουμ του ρουμ!!! βγαινει η γκαγκα!!! πανζουρλισμος στο πληθος. γκαγκα σ'αγαπαμε, γκαγκα κοβουμε φλεβα κτλ κτλ κτλ.
η ολη συναυλια ηταν σαν μιουζικαλ, ειχε μια στοιχειωδη ιστορια που ηταν η βαση για την ροη της συναυλιας. φωτα, χορευτες, καπνοι, κουφα ρουχα και αλλα κουφα ρουχα, τερατα, πιανα, αυτοκινητα. απ'ολα εχει ο μπαξες!
η γκαγκα δεν ηταν ουτε η τελεια χορευτρια ουτε η τελεια τραγουδιστρια. και λοιπον; ηταν οσο καλη οσο επρεπε για τωρα που ειναι η αρχη της. θελει δουλεια ακομα αλλα μας εκανε να περασουμε τελεια.
πολυ δυνατη συναυλια! αν ερθει τελικα ελλαδα να πατε χωρις δευτερη σκεψη αν ακουτε τετοια μουσικη.
μπραβο ρε γκαγκα!
highlight: πριν πει το τραγουδι boys boys boys ειπε: αυτο το αφιερωνω στους καλυτερους μου φιλους...τα γκεϊ αγορια!
οκ θα μου πειτε οτι το εκανε για να προκαλεσει ή για να προσελκύσει νεους θαυμαστες,
αλλα ειναι η πρωτη φορα που ακουω κατι τετοιο απο εναν τραγουδιστη! γκο γκο γκαγκα.
(αργοτερα ειχε και φιλι μεαξυ δυο χορευτων)

τελος ειπε οτι επειδη της αρεσει παρα πολυ η Ιαπωνια απο την ωρα που εφτασε λεει τρωει συνεχεια. 'εφαγα shabushabu, yakitori και αλλα και εμαθα να φτιαχνω και onigiri'
κατι μου λεει οτι σε καθε χωρα μαθαινει δυο τρια φαγητα και λεει το ιδιο παραμυθι παντου χεχεχε.

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

baseball! 野球

στην ελλαδα ποτε δεν ειχα δει ποδοσφαιρο στην τηλεοραση πανω απο πεντε λεπτα,
ουτε και ειχα παει ποτε στο γηπεδο να δω εναν αγωνα.
στην βαρκελωνη οταν ηρθαν να με επισκεφτουν οι αλλοι 3 απο τους 4 της οικογενειας ειπαμε να παμε να δουμε ποδοσφαιρο μιας και ο μικρος αδερφος υποστηριζει Real Μαδριτης, και εκεινες τις μερες θα επαιζε με την Barcelona. πηγαμε χωρις εισητηρια ελπιζοντας στην μαυρη αγορα. οντως βρηκαμε αφθονους μαυραγοριτες αλλα τα εισητηρια πανακριβα, ετσι πηγαν πατερας και μικρος γιος στο γηπεδο, και μαμα και ο αλλος γιος (εγω!) για ψωνια χεχεχε.
...βασικα να πω οτι δεν ειχα παει ποτε να δω εναν αγωνα ηθελα να πω με ολο αυτο!

στην ιαπωνια το ποδοσφαιρο δεν ειναι τοσο δημοφιλες. αντι για το ποδοσφαιρο εδω εχουν το baseball. λεω, αφου εχουμε παρει σβαρνα ναους, μοναστηρια και μουσεια, πρεπει να δουμε τον και λιγο συγχρονο ιαπωνικο καθημερινο πολιτισμο. ετσι αποφασισαμε να παμε να δουμε baseball! η Osaka εχει μια απο τις μεγαλυτερες ομαδες στην ιαπωνια τους Hanshin Tigers!

τι ωραια ατμοσφαιρα! τι χαρα και ενθουσιασμος! μεχρι και στο γηπεδο οι ιαπωνες εχουν επιπεδο. δεν ειναι ξενερωτοι καμια σχεση. φωναζαν και πανηγυριζαν επι 3 ωρες που κρατησε ο αγωνας. ο καθε παιχτης ειχε το δικο του τραγουδι το οποιο και τραγουδουσαν ολοι μαζι οι χιλιαδες οπαδοι. τελειο κλιμα χωρις μπαμπουϊνισμους.

συνολικα το baseball εχει 9 γυρους. στην μεση του εβδομου ειναι παραδοση σε αυτο το σταδιο να φουσκωνουν ολοι κατι μακροστενα μπαλονια και να τα αφηνουν στον αερα ταυτοχρονα.
τελειο! (δειτε φωτο παρακατω)

περασαμε τελεια. νικησε η ομαδα της Osaka και χαρηκαμε (ναι γιατι ξεραμε και απο πριν την ομαδα...). πολυ διασκεδαστικο το baseball οχι σαν αθλημα αλλα χαρη στο κοινο και ολα τα μικρο γεγονοτα που συνεβαιναν στο γηπεδο.
ισως ξαναπαμε...του χρονου! χεχε.

ΕΠΙΠΕΔΟ! ακομα και στο γηπεδο Ε ΠΙ ΠΕ ΔΟ!

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Hanami 花見

εδω και λιγες μερες εχουν ανθισει οι κερασιες. 
οπως μαλλον θα ξερετε η κερασια ειναι κατι παραπανω απο το εθνικο δεντρο της ιαπωνιας. ειναι μερος του πολιτισμου τους. ειναι θεμα για θεατρικα εργα, για ζωγραφικη, για ποιηση. 
οι ιαπωνες μου αρεσουν γιατι διατηρουν τα εθιμα τους ενω ταυτοχρονα ζουν κατα καποιο τροπο στο μελλον. 
μεσα σε ολη αυτη τη βαβουρα της μεγαλης πολης, με ανθρωπους να τρεχουν, βρισκουν χρονο μια βδομαδα τον χρονο για να πανε να φανε κατω απο τις ανθισμενες κερασιες! αν αυτο δεν ειναι ρομαντικο δεν ξερω τι ειναι. 
ενω κατασκευαζουν ρομποτ που μιμουνται τις ανθρωπινες εκφρασεις, συνεχιζουν να δειχνουν εναν απιστευτο θαυμασμο και σεβασμο στην φυση. 

φετος πρωτη φορα καταλαβα ποσο πανεμορφο ειναι αυτο το δεντρο οταν ανθιζει. ειναι συγκλονιστικο. σε ολα τα παρκα τους, σε ολες τις γειτονιες αυτον τον καιρο μπορεις να δεις αυτο το γλυκο ροζ χρωμα. δεν ξερω γιατι η κερασια δεν ειναι τοσο διασημη και σε αλλες χωρες. 

να μην πολυλογω. πηγαμε λοιπον και εμεις να κανουμε hanami. hanami σημαινει: βλεποντας τα λουλουδια, ή πιο συγκεκριμενα, βλεποντας τις ανθισμενες κερασιες. 花見 το πρωτο συμβολο σημαινει λουλουδι και το δευτερο ειναι το ρημα βλεπω. 
περιμενα πως και πως να κανω hanami απο οταν εφτασα στην ιαπωνια.... 
οι φωτο που εβγαλα δεν ειναι τοσο καλες. για να δειτε ανθισμενες κερασιες και το εν λογω εθιμο γραψτε στο google: hanami 
συγκολινιστα ομορφη ημερα! 

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

ευχαριστω

ευχαριστω για ολα!

αγνη
βαγγελη
βαγια
γιαννη
γκοτση
δημητρη
ελενα
ευα
ευδοκια
θεανω
ιωαννα
καλυψω
κατερινα
μαρια
μικι
πενυ
ρια
σοφια
σπυρο
σταυριαννα
σταυρουλα
ταμακι
χρηστο

τον καθενα σας για πολλους και διαφορετικους λογους....ευχαριστω για ολα.
γιατι αν δεν ειχα γνωρισει εσας, τι βαρετη που θα ηταν η ζωη μου!!!!!

υ.γ. θα εγραφα και αλλα ονοματα...αλλα καλυτερα οχι ε;

τελος εχω κανει τον εξης παρανοϊκο συνειρμο:

αν δεν ειχα γνωρισει την ρια (που πηγαιναμε μαζι αγγλικα...γυμνασιο!!) δεν θα ειχα γνωρισει οοοολη την παρεα, αρα ουτε τον σπυρο.... ο οποιος μου ειπε για το φροντιστηριο ιαπωνικων... οπου η Ταμακι μου ειπε για την υποτροφια!

αρα ενα επιπλεον ευχαριστω στη Ρια!!! Ρια τα σπας (πλεον και κυριολεκτικα! αααχ εκει που εχεις μπλεξει στα γιαννενα! αχαχα)

6 μηνες στην Ιαπωνία. πως εφτασα μεχρι εδω. Β μερος

γυρισα λοιπον στην ελλαδα μετα απο δυο εβδομαδεσ στην ιαπωνια.... μαγεμενος!
ειχα ερωτευτει μια χωρα.

σκεφτηκα λοιπον τι αλλο πρεπει να κανω για να αυξησω τις πιθανοτητες μου να παω παλι μεσω της υποτροφιας;

την ανοιξη του 2006 εκανα αιτηση για πρακτικη στο πλανηταριο της θεσσαλονικης, οπου και δουλεψα το καλοκαιρι (παρα πολυ μου αρεσε να δουλευω εκει) πολυ δημιουργικη δουλεια που εκανα. οποιος παει στο πλανηταριο και δει καποια ταινια, στην αρχη θα δει ενα 15 βιντεο που ειναι ενα εισαγωγικο μαθημα στην αστρονομια, πανω σε αυτο δουλεψα.

την ανοιξη του 2007 εκανα αιτηση για ερασμους...ηθελα να παω στην βαρκελωνη!
τι και αν δεν ηξερα ισπανικα; τι και αν ο καθηγητης που επεβλεπε την πτυχιακη μου δεν ειχε καποιο συνεργατη εκει;; εγω ηθελα να παω στην βαρκελωνη! κινησα λοιπον γη και ουρανο (οκ οχι ακριβως)! εστειλα ημεηλ σε διαφορους καθηγητες εκει για να δω ποιος μπορει να με επιβλεψει, επεισα τους υπευθυνους του ερασμους οτι ολα θα πανε καλα, και να με δεχεται ενας καθηγητης εκει. ε πηγαινε, μας εσκασες! μου ειπανε (περιπου)
σεπτεμβριος του 2007. εφτασα στην βαρκελωνη. εκει που αλλαξε η ζωη μου! (υπερτεραστιο θεμα, το κραταω για αναλυση στο μελλον!)  ευδοκια, μαρια, σοφια (με αλφαβητικη σειρα για να μην παρεξηγηθουμε) σας ευχαριστω!!!!! βαρκελωνη και ξερο ψωμι, σιγουρα θελω να επιστρεψω να μεινω κανα δυο χρονια ακομα.

θα καθομουν αλλο ενα εξαμηνο στην βαρκελωνη αλλα επρεπε να γυρισω στην ελλαδα να μαζεψω τα χαρτια μου και να κανω την αιτηση για την υποτροφια! μπαϊ μπαϊ βαρκελωνη, χελλοου τζαπαν!

γυρισα λοιπον τον μαρτιο του 2008. τον μαϊο εστειλα τα χαρτια μου στην πρεσβεια της Ιαπωνιας στην Αθηνα. μετα απο δυο εβδομαδες με καλεσαν για συνεντευξη και εξετασεις στην πρεσβεια.
περασε ενα καλοκαιρι μες την αγωνια ωσπου τελικα με πηραν τηλεφωνο να μου ανακοινωσουν οτι τον επομενο χρονο θα μπορουσα να παω να ζησω το ονειρο μου (και εδω εχει μεγαλη αναλυση αλλα δεν ειναι της παρουσης)

ετσι λοιπον απο τον σεπτεμβριο του 2008 μεχρι τον σεπτεμβριο του 2009 περιμενα στην ελλαδα (καλα ενας χρονος περιπετεια!) ......

και να'μαι λοιπον στην Οσακα. μετα απο 15 χρονια που ελεγα σε ολους οτι εγω θα παω στην Ιαπωνια, τελικα τα καταφερα και εφτασα μεχρι εδω!

εχω παραλειψει παρα πολλα απο την ολη πορεια μεχρι εδω, αλλα επειδη μιλαμε για πολλα χρονια και πολλες ιστοριες δεν μπορουν να γραφτουν ολα σε ενα ποστ.

ενα τεραστιο ευχαριστω στους φιλους μου στην θεσσαλονικη που ζησαμε μαζι αξεχαστες στιγμες...και φυσικα αλλο ενα τεραστιο ευχαριστω στους φιλους μου απο την καλαματα (που ειναι και πιο παλιοι)


υ.γ. ο mahler76 ειχε ρωτησει σε ενα παμπαλαιο ποστ αν πληρωσα εγω το πανακριβο εισητηριο με το οποιο ηρθα εδω. οχι! η υποτροφια καλυπτει αεροπορικα εισητηρια, διδακτρα, λεφτα καθε μηνα, ιατρικη ασφαλεια, και εναν μαυρο να σου κανει αερα! (...οκ οχι το τελευταιο)

ΓΙΟΥΠΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

6 μηνες στην Ιαπωνία. πως εφτασα μεχρι εδω. Α μερος

Κάπως επετειακό αυτό το ποστ...
Εχτες ελαβα ενα μήνυμα απο εναν αναγνωστη του μπλογκ μου, που μου ελεγε με λιγα λογια:
^^καλα ρε φιλαρακι εισαι εκει τοσο καιρο και δεν μας εχεις πει πως και γιατι πηγες στην Ιαπωνια, για εξηγησου!^^
Αυριο κλείνω 6 μήνες στην Ιαπωνία, το μηνυμα αυτο ηρθε την καταλληλη στιγμη για να μου θυμησει οτι ειναι ωρα να γραψω πραγματα για τα οποια καποιοι θα αναρωτιουνται.

6 ΜΗΝΕΣ!!!! γιουπιιιιιιιιι!
αλλα ας δουμε πως φτασαμε μεχρι εδω.

μεγαλώνοντας σε μια μικρή πολη της ελλαδας δεν χρειαζεσαι και πολλους λογους για να αρχισει το μυαλο σου να ψαχνει ενδιαφεροντα πραγματα για να ασχοληθει. στην δικια μου περιπτωση με τον ενα ή με τον αλλο τροπο αυτο το κατι ηταν η ιαπωνια. ετσι λοιπον ψαχνοντας και ξαναψάχνοντας μου γεννηθηκε η επιθυμια να παω στην Ιαπωνια και να μεινω εκει.
Οι φιλοι μου και η οικογενεια μου μπορει να με θυμουνται απο τα 13 μου να λεω: εγω οταν μεγαλωσω θα παω να μεινω στην Ιαπωνια!!!
περνουσαν τα χρονια και εκει εγω να επιμενω. τελικα με τις πολλες επαναληψεις το χωνεψαν!

οταν περασα στο πανεπιστημιο, χαρη σε ενα φιλο (Σπυρο ευχαριστωωωωω!!) εμαθα οτι στην θεσσαλονικη υπαρχει φροντιστηριο Ιαπωνικων αλλα και οτι γινονται μαθηματα kendo. δεν το καθυστερησα πολυ και ξεκινησα μαθαινω την γλωσσα και τις πολεμικες τεχνες τις ιαπωνιας!
η καθηγητρια των ιαπωνικων μου (Tamaki!!!!) μου ειπε πως υπαρχει μια υποτροφια που δινει το υπουργειο παιδειας της ιαπωνιας καθε χρονο και μου εδωσε ολες τις απαραιτητες πληροφοριες.
σκεφτηκα λοιπον: πρωτο ετος ειμαι, μεχρι να τελειωσω θα κανω προσπαθησω να μαζεψω χαρτια και προσοντα για να παρω την υποτροφια και να παω στην ιαπωνια! οου γιεα!
στο μεταξυ μαθαινω πως εκτος απο την υποτροφια καθε χρονο γινεται ενας διαγωνισμος δοκιμιου που τον διοργανωνει το υπουργειο εξωτερικων της ιαπωνιας με επαθλο 2 βδομαδες στην Ιαπωνια με ολα τα εξοδα πληρωμενα.
γουαϊ νοτ; σκεφτηκα, εγραψα την εκθεση μου, την εστειλα και περιμενα....
μια μερα χτυπαει το τηλεφωνο και μου λενε ^^απο την ιαπωνικη πρεσβεια σας τηλεφωνω, σας περιμενουμε σημερα για την συνεντευξη για τον διαγωνισμο δοκιμιου^^
παρντον; λεω εγω. ....ημουν στην καλαματα για διακοπες.... ειχαν παρει τηλεφωνο στο σταθερο του σπιτιου στην θεσσαλονικη και ειχαν αφησει μηνυμα οτι επρεπε να παω για συνεντευξη αφου ειχαν διαλεξει την εκθεση μου ως υποψηφια..... εχασα την συνεντευξη εχασα και την ευκαιρια!!! σκεφτομουν: καλα βρε ηλιθιε ενα τηλεφωνο στο κινητο δεν μπορουσες να κανεις πιο πριν;;;; αααγκρρρρρρ. τελος παντων λεω τι να κανουμε.... θλιψη και δυστυχια για λιγο αλλα το χωνεψα.
τον επομενο χρονο ξαναπροσπαθησα! το θεμα: οι μελλοντικες ευρω-ιαπωνικες σχεσεις!
καθησα δυο βδομαδες και διαβαζα για συνθηκες και συμφωνιες και ιστορικα στοιχεια και και και και. εγραψα λοιπον παλι μια εκθεση την εστειλα και αυτην την φορα εδωσα μονο κινητο για να με βρουν! χεχε. για να μην πολυλογω, με πηραν τηλεφωνο παλι, πηγα στην πρεσβεια, καναμε μια μικρη συνεντευξη και μετα απο καποιες μερες με πηραν την να με ενημερωσουν οτι ειχα κερδισει τον διαγωνισμο....εγω ομως ειχα ξεχασει το τηλεφωνο στο αυτοκινητο μιας φιλης απο το kendo (Ειρηνη!). την αλλη μερα με ξυπνησε η υπαλληλος της πρεσβειας να μου πει τα χαρμοσυνα! χαραααααααααααααααα!!!!!
ετσι λοιπον τον Νοεμβριο του 2005 πηγα στην Ιαπωνια για 2 βδομαδες με αλλους 30 ευρωπαιους. καταπληκτικη εμπειρια. (ισως γραψω ενα αλλο ποστ για εκεινο το ταξιδι)
το ζουμι της υποθεσης ειναι οτι καταλαβα σε εκεινο το ταξιδι πως το μελλον μου βρισκεται στην ιαπωνια. ετσι λοιπον γυριζοντας στην ελλαδα με μεγαλυτερη ορεξη συνεχισα να κυνηγαω τον στοχο μου για την υποτροφια.

συνεχεια λιγο αργοτερα :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...